Kaukalopallon SM-sarja palaa joulutauolta

02.01.2015 15:43

Viikonloppuna pelataan kaksi SM-sarjaottelua. Isäntinä toimivat Hamarin Elo Porvoossa ja lahtelainen Flexolahti.
 
Hamarin Elon edellinen kohtaaminen Duoa vastaan päättyi 9-4 Elolle ja Duon voittosarake Porvoossa näyttää vielä toistaiseksi nollaa. Joukkueiden joulutauko jäi yllättävän lyhyeksi tämän kauden sarjassa, mutta tämä voi olla ihan positiivinen asia.
 
- Ainakaan pelituntuma ei ehdi kadota tässä välissä, miettii Elon maalivahti Mikko Joensuu. 
 
- Hieman haastetta tuo joululoma tuo, sillä moni pelaaja kotiutuu pyhien vietosta vasta perjantai-iltana tai aikaisin lauantaiaamuna, valaisee valmentaja Tomi Wiiala.
 
Kavereita löytyy kuitenkin täydet kolme kentällistä, joten kokoonpano saadaan kyllä kasaan. 
 
- Vaikka viisikkoharjoittelut ovatkin jääneet väliin, niin voitto mielessä lähdetään peliin, täynnä itseluottamusta oleva joukkueen kapteeni Hankkio huutaa.
 
Panosta pelissä riittää, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla kolme ja neljä. Tällä hetkellä Elo on neljä pistettä Duoa edellä, mutta toisaalta Duolla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Lauantain ottelussa on kotijoukkueelle mahdollisesti jo tarjolla runkosarjan loppusijoitukseen merkittävä etu – mikäli Elo voittaa Duon, on joukkue tukevasti kiinni vähintään runkosarjan kolmannessa tilassa.
 
Duon otteluohjelma ei ole kovin herkullinen, jos katsoo ketä vastaan joukkue vielä pelaa: kaksi kertaa kaikkia kärkijoukkueita - RB-Oulu, Flexolahti ja Hamarin Elo - vastaan ja kerran Kuopion TNC:ä ja Hyvinkään Rangersiä vastaan. 
 
Elon teesejä lauantain ainokaiseen SM-sarjaotteluun ovat puolustuspeli, kurinalaisuus, viisikkopelillä ylivoimahyökkäykset minimiin sekä tehojen löytäminen maalintekoon.
 
Viikonlopun toisessa ottelussa kohtaavat sunnuntaina Flexolahti ja Rangers.
 
La 3.1.klo 16 Hamarin Elo-Duo
Su 4.1. klo 19 Flexolahti-Rangers