TNC metsästää avauspisteitä, Duo isännöi Flexolahtea lauantaina

28.11.2014 15:37

Kaukalopallon SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kolme ottelua. TNC kohtaa Hamarin Elon kahdesti lauantaina ja sunnuntaina, Duo Jämsä saa puolestaan lauantaina vieraakseen Flexolahden Lahdesta.
 
Lauantaina Duon vastustajaksi Jämsään saapuu viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut Flexolahti. Tämän hetken sarjakakkonen on ollut viimeisissä kolmessa ottelussa voittamaton ja ennakkosuosikkina joukkue saapuu myös Jämsään.
 
Duo saa otteluun täydet kolme kentällistä. Duon uusimmat pelaajat Juho Tikka ja Pasi Tuominen pelaavat ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä.
 
Vierasjoukkueesta kannattaa seurata mm. seuraavia pelaajia: Ville Kiiskinen, Joni Isomäki ja Jani Kylmämaa omaavat yhteensä vajaan 1000:n Mestisottelun kokemuksen jääkiekon puolelta.
 
Duon valmentaja Juha Niemen mielestä Flexolahtea vastaan pitää pelata nöyrää puolustuspeliä.
 
- Flexolahdella riittää hyökkäysvoimaa kolmeen ketjuun, joten kaikkien kolmen Duon ketjun on pelattava huippuottelu, Niemi sanoo.
 
Hyökkääjä Tuomas Lyytikän mielestä tarvitaan tiukkaa puolustuspelaamista ja maalipaikat on käytettävä hyväkseen.
 
TNC isännöi Eloa kahdesti
 
Tulevana viikonloppuna TNC kohtaa viime kauden hopeamitalistin Hamarin Elon lauantaina sekä sunnuntaina. Joukkueiden väliset ottelut olivat viime kaudella tasaisia ja molemmat pääsivät keskinäisissä otteluissa voittojen makuun. Nyt on kuitenkin uusi kausi ja uudet kujeet. Elon peli on piristynyt alkukaudesta, ja takana on voitto RB- Oulusta lukemin 5-3. TNC on edelleen ilman pisteitä ja tulevana viikonloppuna on hyvä mahdollisuus kääntää kurssi.
 
TNC:n valmentaja Timo Saarimäki harmittelee, ettei loukkaantumisten ja esteiden vuoksi olla päästy harjoittelemaan täysin panoksin viisikkoharjoituksia. 
 
- Peleihin saadaan kuitenkin kolme kenttää ja ensimmäisiä sarjapisteitä lähdetään metsästämään, toteaa Saarimäki.
 
Kokenut TNC- puolustaja Tommi Nissinen odottelee tasaista vääntöä, varsinkin kun TNC saa kokoonpanoon lisää kokemusta.
 
Pelaajavajeen paikkaamiseksi TNC on tehnyt kolmen pelaajan kanssa ottelukohtaiset pelaajasopimukset. Joukkueen rinkiin tulevat mukaan Matti Tiihonen, Juha Pesonen sekä Petri Mutka. Koko kolmikko nähdään jo lauantain ottelussa.
 
Matti Tiihonen on tuttu kasvo TNC:ssä jo usealta kaudelta. Tiihonen on ollut joukkueen mukana satunnaisesti jo keväästä 2006 lähtien. Tiihonen on monipuolinen ja urheilullinen pelaaja, joka voi pelata puolustajana ja hyökkääjänä. Jääkiekon puolelta Tiihosella on kokemusta SM-liigasta, Mestiksestä, Italian Serie B:stä sekä Suomen alemmilta sarjatasoilta. Kaukalopallon SM-sarjaa Tiihonen pelasi viime kaudella TNC:ssä 2 ottelua tehopistein 1+2.
 
Juha Pesonen on pelannut TNC:ssä myös usean kauden ajan. Taitava ja viekas hyökkääjä Pesonen teki viime kaudella TNC:lle SM-sarjassa tehot 9+5 ja kokonaissaldo kaukalopallon pääsarjatasolta kuuden kauden ajalta on 82 ottelua, 38+36 tehopistettä
 
Petri Mutka on uudempi tuttavuus TNC:ssä. Puolustuksen tukipilarina yleensä pelaava ja kovaa laukova Mutka on pelannut joitain turnauksia TNC:n riveissä jo aikaisempina kausina ja pelasi syksyn ensimmäisessä harjoitusottelussa Duoa vastaan. Viime kaudella Mutka pelasi SM-sarjaa mikkeliläisen Maks-91:n riveissä. Kaikkiaan kaukalopallon pääsarjatasolla Mutka on pelannut 11 kautta, 183 ottelua ja tehopisteet näissä ovat 38+27.
 
TNC on kokenut ennennäkemättömän loukkaantumissuman syksyn aikana. Miehiä on passitettu Lääkärin vastaanotolle jokaisesta neljästä ottelusta ja välillä otteluiden välissäkin. Poissa viikonlopun otteluista ovat varmuudella Jere Varonen, Antero Putkonen, Alex Laakso, Olli Turunen ja kapteeni Janne Mönkkänen.
 
 
Viikonlopun ohjelma:
La 29.11. klo 16 Duo Jämsä-Flexolahti
La 29.11. klo 20 TNC-Hamarin Elo
Su 30.11. klo 12 TNC-Hamarin Elo