Kolmen ottelun viikonloppu - Oulussa tuplakohtaaminen

07.11.2014 16:59

Kaukalopallon SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kolme ottelua. Oulussa nähdään tuplakohtaaminen, kun RB-Oulu isännöi TNC:a sekä lauantaina että sunnuntaina.
 
RB-Oulu on aloittanut kauden vahvasti voittamalla kaikki viisi otteluaan. Muun muassa molemmat viime vuoden finalistit Elo ja Flexolahti ovat kaatunut tiukoissa otteluissa. TNC:n kausi on alkanut heikosti, takana on kaksi selvää tappiota. Parannettavaa on siis runsaasti.
 
TNC:n kokoonpanoissa on muutamia poissaoloja. Kapteeni Janne Mönkkönen sekä Alex Laakso kärsivät ylävartalovammoista sekä Markus Venäläinen ja Henri Linnapuomi ovat poissa kokoonpanoista. Joukkue lähtee haastamaan sarjan kärkiporukkaa tiukalla puolustuspelillä. Kovuutta sekä onnistumisia tarvitaan myös lisää.
 
RB-Oulun Olli Holopainen on valittu lokakuun pelaajaksi. Sama mies dominoi myös viime kauden puolivälierissä TNC:tä vastaan, joten mies yritetään laittaa kuriin.
 
- Edellisistä tappioista huolimatta lähdemme taistelemaan ja parantamaan peliä. Etenkin puolustuspelin on parannuttava, sillä vastus on todella kova. Ilman paineita hyvillä mielin haastamaan, valmentaja Timo Saarimäki toteaa.
 
- Odotan joukkueelta kunnon taistelua sarjajohtajaa vastaan ja sitä kautta selvää tason nostoa aiempiin peleihin verrattuna. Nyt ei tulla Oulusta tyhjin käsin takaisin, lupaa puolestaan hyökkääjä Sakari Kauvosaari.
 
Isänpäivän iltana pelataan myös Hyvinkäällä tärkeistä SM-sarjapisteistä. Kotijoukkue haluaa pois nollakerhosta ja osoittaa, että ei ole turhaan SM-sarjassa. Historian ensimmäiset sarjapisteet olisi tarkoitus kaapata Jämsältä.
 
Pisteiden saaminen edellyttää kuitenkin täydellistä onnistumista, sillä Jämsän joukkue osoitti sarjakärki Oulua vastaan, että todella taitava joukkue on heilläkin koossa.  Apuvalmentaja Timo Karhunen korostaakin, että jokaisen pelaajan pitää päästä omalle tasolleen ja edellisten pelien vastaaviin notkahduksiin ei ole varaa.  Ne pelit ovatkin kaatuneet todelliseen, mustaan hetkeen, juuri kun Rangers on päässyt kaventamaan tai tasoittamaan pelin. Laitahyökkääjä, vahvarakenteinen Mika Turpeinen pelaa ensimmäisen SM-sarjapelinsä ja myös jo vieraspelissä Lahdessa kovaa luisteleva Juhana Lukkarila  on ensi kertaa kotiyleisön edessä.
 
Vaikka Rangers on aloittanut kauden kolmella tappiolla, eivät jämsäläiset lähde taistoon takki auki. Sarjataulukon ei anneta hämätä, vaan joukkueen leirissä uskotaan vastaan tulevan yritteliäs kotijoukkue, joka janoaa ensimmäisiä SM-sarjan pisteitä.
 
Duo lähtee vierasotteluun todennäköisesti kolmella ketjulla. Kenttäkoostumukset ovat vielä hieman auki, koska muutamien pelaajien toipuminen pelikuntoon ei ole vielä selvillä. Duon valmentaja Juha Niemi odottaa tasaista vääntöä, mutta luottaa on joukkueensa hoitavan homman kunnialla.
 
La 8.11. klo 17.45 RB-Oulu-TNC
Su 9.11. klo 12 RB-Oulu-TNC
Su 9.11. klo 18 Rangers-Duo