Duo haastaa sarjakärjen

31.10.2014 19:08

Duon kauden 2014-15 ensimmäiseen kotiotteluun vastustajaksi saapuu SM-sarjaa johtava RB-Oulu. Molemmat joukkueet ovat sarjassa puhtaalla pelillä, Duolla tosin vain yksi ottelu pelattuna. RB-Oulu on pelannut neljä ottelua voittaen kaikki.
 
Duo lähtee otteluun kolmella ketjulla, hieman valmistautumista ovat haitanneet joukkuetta riepotteleva flunssa sekä loukkaantumiset. Kokoonpanosta todennäköisesti poissa ainoastaan hyökkääjä Tuomas Mustakallio, joka tosin aiheuttaa isoja muutoksia ketjukoonpanoissa.
 
RB-Oulu on saanut pelinsä ja varsinkin koko joukkueen puolustamisen kuntoon. Päästettyjä maaleja on vain 18 neljässä ottelussa. Joukkueen tahtipuikkoa heiluttaa viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Olli Holopainen. Olli on tämän hetken paras pelaaja SM-sarjassa ja johtaa sarjan pistepörssiä tehoilla 8+8=16.
 
- RB-Oulu on hankala vastustaja, koska pelaa nöyrää puolustuspeliä ja hyvä joukkue erikoistilannepelaamisessa, kommentoi kotijoukkueen valmentaja Juha Niemi ottelua.
 
Joukkueen varakapteeni Matti Muuriaisniemen mielestä RB-Oulu on voitettavissa.
 
- Pitää pelata sovitun taktiikan mukaisesti ja turhia rikkeitä välttäen. Muun muassa RB-Oulun vaparit ovat olleet hankalia kaikille joukkueille.
 
Duo ja RB-Oulu kohtaavat Jämsässä lauantaina klo 16. Kyseessä on viikonlopun ainut SM-sarjaottelu.