Täysi kierros takana - Elo, Duo Jämsä ja RB-Oulu voittoihin

18.10.2014 21:31

Hamarin Elo haki lauantain kaukalopallon SM-sarjan iltapäiväottelussa selkeän vierasvoiton Rangersista Hyvinkäältä maalein 16-4. Selkeän voiton lauantaina haki myös Duo Jömsä ja RB-Oulu nappasi niin ikään tyäden pistepotin.
 
Kotijoukkue Rangers odotti toista SM sarjan ottelua innokkaana ja latautuneena, sillä olihan nyt vastustajana tunnettu Porvoon ylpeys Hamarin Elo. Kotijoukkue aloittikin maalinteon ja oli vielä pelissä mukana hyvin tilanteessa 1-1, mutta ylivoimalla karkea virhe ja omissa soi. Ja vain 10 sekuntia, kun jälleen kolahti. Samalla niksahti Rangersien selkäranka aivan liian helposti ja ylivarovaisuus kostautui jatkossa kokeneiden vieraiden edessä. Liian helposti antauduttiin ja lisäksi Mikko Pölösen peli päättyi etureisivammaan. 
 
Valmentaja Toma Auresto olikin pettynyt ennen kaikkea luisteluvauhdin hyytymiseen, joka ollut joukkueen tavaramerkki aiempina vuosina.
 
Elo-luotsi Tomi Wiialalla sen sijaan oli aihetta tyytyväisyyteen.
 
- Ensimmäinen peli vieraissa. Elo oli vahvalla kokoonpanolla liikkeellä, ja pelasimmekin neljällä ketjulla. Onnistujia oli koko joukkueesta. Neljän kentän prässääminen tuotti Elolle tulosta. Ja Rangers oli tällä kertaa voimaton. 
 
Elolta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin oikeutetusti kapteeni Juho Hankkio. 
 
Rangersien onnistujia ottelussa olivat maalivahti Mika Elo - synttärisankari ja Rangersien palkittu - sekä Pietari Oksa. Elon onnistujia Hankkion lisäksi olivat palkittu Sami Lindholm sekä Olli Pelkonen ja Harri Hautajoki olivat myös maininnan arvoisia.
 
Kotiyleisö tietty pettynyt kotijoukkueen sukellukseen, eikä seuraava ottelu helpotusta anna, sillä vieraissa kohdataan hallitseva Suomen mestari; Flexolahti. Puolustuspelin pitää kohentua hurjasti, samoin ylivoiman, sillä joka kerta soi omissa. eli kolmesti.
 
Elo puolestaan aloittaa nyt härkäviikot harjoittelussa. Ja panostaa väkevään taisteluilmeen luomiseen ensi viikonlopuksi. Maalissa pelasivat Mikko Joensuu kaksi erää. Ja Aksu Piispa kolmannen erän. Molemmat onnistuivat hienosti.
 
Duo Jämsä napsi miltei yhtä selkän voiton TNC:stä. Ottelun käännekohta nähtiin oikeastaan jo ensimmäisessä erässä kun Duo iski tauluun tylyt 0-4 lukemat. TNC:lläkin oli omat paikkansa mutta niitä ei käytetty vaan maalinteko tuotti suurta tuskaa.
 
Toisessa erässä Duo iski myös ensimmäiset neljä maalia ja tässä vaiheessa tilanne oli siis jo 0-8. Sakari Kauvosaaren ja Pekka Palmin maalit toivat hieman lohtua TNC leiriin. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tylyissä 2-11 lukemissa. 
 
Kolmas erä oli oikeastaan vain pelailua kummaltakin osapuolelta. TNC:n Alex Laakso joutui poistumaan pukukoppiin kesken erän kun hän iski olkapäänsä maalitolppaan maalintekotilanteessa, alustavasta arviosta ei ole vielä tietoa. Peli päättyi siis 5-16 lukemiin. Jämsäläisillä on TNC-voiton myötä kauden ensimmäinen sarjapeli takana ja joukkue pääsi kaksi pistettä mukana kotimatkalle.
 
-  Hieman sekava ottelu, mutta mieltä lämmittää voitto ja tehdyt maalit, 16 kappaletta, Duon valmentaja Juha Niemi kuvaili.
 
Duon pelaaja Jarkko Kytölä kommentoi ottelua hieman hidastempoiseksi .
 
- Pelirytmissä oli välillä vaikeuksia pysyä kiinni. Kokonaisuutena hyvä suoritus, Kytölä sanoi.
 
Kaukalopallon SM-sarja 18.10.2014:
Rangers - Hamarin Elo 4-16 (1-5, 1-6, 2-5)
TNC - Duo Jämsä 5-16 (0-4, 2-7, 3-5)
RB-Oulu - Flexolahti 6-4 (2-2, 3-0, 1-2)