Neljän ottelun viikonloppu – Hyvinkäällä ”paikallispeli”

17.10.2014 13:40

Kaukalopallon SM-sarjassa pelataan lauantaina kolme ottelua. Viikonloppu kruunautuu sunnuntaina yhdellä taistolla Oulussa.
 
Hyvinkään Rangers on nyt ensimmäisen SM-sarjaottelun pelannut ja lähtee tulevaan kamppailuun viime vuoden finalistia vastaan yhtä kokemusta rikkaampana. Luottavaisena ja nöyränä, sillä Hamarin Elon kanssa on pelattu vuosien varrella useasti.
 
Totta kai ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki, mutta ensimmäisen ottelun jännityksen ja karkeiden keskialueen virheiden poistuessa, Rangers haastaa tosissaan porvoolaiset. Liukas laitahyökkääjä Mikko Pölönen luottaa, että hyökkäyspäähän saadaan enemmän painetta kuin avauksessa.
 
Samoilla linjoilla on joukkueen pelaajavalmentaja, seuraikoni Toma Auresto, joka korostaa viisikkopelin kokonaisuutta ja vauhdin ylläpitoa Hamarin kivikovia hyökkäyspään taitureita vastaan. Ja ennen kaikkea jäähyboxi jätetään korkkaamatta. Vieraille se sallitaan. Hyvinkäälle odotetaan jopa yleisöryntäystä, sillä ottelua on mainostettu ”paikallispelinä” , johon lauantai-illan mainio peliaika rummuttaa yleisöä lehtereille seuraamaan vauhdikasta peliä.
 
Hamarin Elo saapuu hyvinkääläisten vieraaksi lähes täydellä miehityksellä, poissa ovat ainoastaan Timo Halme ja Jan Eriksson.
 
- Elo lähtee tavoittelemaan kauden avauspisteittä kovalla luistelulla, mottona että luistellaan kaverilta jalat alta ja kokoajan kova paine puolustuksen avaamispelille, kertoo valmentaja Tomi Wiiala. 
 
Avausottelussa maalintekovaikeuksista kärsinyt Elo lähtee hakemaan suoraviivaisuutta hyökkäyksiin ja haluaa jättää kulmissa pyörimiset minimiin.
 
- Joukkueet ovat tuttuja toiselleen monien vuosien takaa kun joukkueet vielä pelasivat divaripelejä keskenään, tosin joukkueen pelaajat ovat jonkun verran vaihtunut niistä ajoista. Saa nähdä miten käy, miettii Mikael Forsell.
 
Loukkaantumisia ja flunssaa Jämsässä
 
TNC kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Kuopiossa Jämsän DUO:n. Joukkueet pelasivat ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua, joista DUO voitti molemmat. TNC:llä on alla erittäin heikko esitys Lahdessa, Flexolahti pöllytti kuopiolaisia lukemin 15-3. DUO:lle ottelu on kauden avaus. Luvassa on varmasti tasainen ottelu. 
 
- Vaikka saimme viime sunnuntaina Lahdessa selkäsaunan, oli pelissä myös joitain hyviä elementtejä, linjaa TNC:n hyökkääjä Jani Rönkkö.
 
Rönkön mukaan uuden joukkueen pelisysteemin omaksumiseen ja yhteen hitsautumiseen menee oma aikansa. TNC:n kakkosvalmentaja Toni Kolari kertoo, että joukkueella on paljon parannettavaa.
 
- Kotiluolassa emme anna tuumakaan periksi, Kolari vakuuttaa.
 
Duon valmistautumista ovat haitanneet loukkaantumiset ja flunssa-aalto. Matkaan lähdetään todennäköisesti kolmen ketjun voimin.
 
 - Lähdemme luottavaisin mielin kauden avaukseen vaikka harjoittelu onkin jäänyt hieman vajaavaiseksi. Uskon, että pärjäämme jos peruspelaaminen saadaan pysymään halutulla tasolla, valmentaja Juha Niemi toteaa.
 
 Myös joukkueen kapteeni Hannu Kantola luottaa oman porukkansa tekemiseen.
 
 - Olemme kohdanneet TNC Kuopion kaksi kertaa harjoituspeleissä ja tuloksena kaksi voittoa, tosin niillä ei ole kauheasti merkitystä kun tosipelit alkavat.
 
Lisäksi viikonloppuna nähdään RB-Oulun ja Flexolahden tuplakohtaaminen Utajärvellä ja Oulunsalossa.
 
Viikonlopun kaukalopallon SM-sarjaottelut
La klo 16 Rangers-Hamarin Elo
La klo 18 TNC-Duo Jämsä
La klo 18 RB-Oulu-Flexolahti
Su klo 12.30 RB-Oulu-Flexolahti