Hamarin Elo omiin vahvuuksiin luottaen kauden avaukseen

10.10.2014 13:23

Kaukalopallon SM-sarja potkaistaan käyntiin lauantaina yhdellä ottelulla. Sunnuntaina vuorossa on kaksi kamppailua.
 
Lauantain taistelupukarit Hamarin Elo ja RB-Oulu kohtasivat viime vuonna ensimmäisen kerran vasta välierässä. Tiukka vääntö päättyi lopulta niukasti Elon eduksi lukemin 4-3, 9-10, 7-6. 
 
Nuo tulokset kertoivat joukkueiden tasaisuudesta viime vuosina. Suuria mullistuksia on tuskin luvassa tälläkään kaudella. Tiukka ja tasainen vääntö on jälleen kerran odotettavissa.
 
Hamarin Elon tiedossa on varsin hyvin se, että kun taikuri Holopainen pidetään poissa pisteiltä, niin Oulu kaatuu hyvin suurella todennäköisyydellä.
 
- Mutta miten siinä onnistutaan jää nähtäväksi, virnistää joukkueen varakapteeni Mikael Kylmämaa.
 
Kylmämaa näkee ennakkoasetelmissa, että Oulu yrittää jäädyttää pelintempoa ja tällä tavalla saada Elon luisteluvoiman kuriin sekä päästä itse hyvillä syötöillä maalipaikoille.
 
- Jäähyt pitää jättää minimiin sekä pitää olla todella hereillä vastustajan oivallisten vapareiden kanssa. Luotamme ottelussa omiin vahvuuksiinsa eli pelitempoon, viisikkopelaamiseen ja kurinalaisuuteen, Kylmämaa tiivistää.
 
Sunnuntaina isäntinä Hyvinkää ja Lahti
 
Kuopiolainen Team No Control matkustaa kauden ensimmäisessä kamppailussaan hallitsevan mestarin Flexolahden vieraaksi.
 
- Odottavalla mielellä lähdetään sarja-avaukseen. Paljon on porukkaa vaihtunut viime vuodesta ja joukkue onkin nuorentunut reilusti. Joukkueen hitsautuminen ja pelisysteemi on vielä hakusessa, mutta taisteluintoa pitäisi riittää, kapteeni Janne Mönkkönen toteaa.
 
- Flexolahti on loistava mittari näin kauden alkuun, jotta nähdään mihin rima pitää tällä kaudella asettaa. Ehdottomasti haastajan asemassa lähdetään ja kaikki ennakkosuosikin paineet on lahtelaisten päädyssä. Pistekin Lahdesta kotiintulijaisina olisi kova suoritus.
 
TNC:n riveissä tullaan näkemään sunnuntaina kahdeksan SM-sarjadebyyttiä. Joukkueen kokoonpanosta on loukkaantumisen vuoksi sivussa maalivahti Olli Turunen. 
 
- Mielenkiinnolla ja pienellä jännityksellä odotan sarja-avausta, missä mennään? Hallitseva mestari vastassa kauden avauksessa. Tämä on ensimmäinen peli kaukalopallon SM-tasolla valmentajille sekä puolelle joukkueesta, päävalmentaja Timo Saarimäki toteaa.
 
- Odotan joukkueelta kovaa asennetta ja taistelutahtoa. Pahin, mutta myös paras vastus uusille pelaajille ja oppia myös valmennukselle, luotsi lisää.
 
Sunnuntain toisena otteluna pelataan Rangers-RB-Oulu.