Hallitseva mestari haluaa puolustaa asemaansa, haastajia riittää

09.10.2014 09:30

Kaukalopallon kausi 2014-2015 käynnistyy lauantaina 11.10. Hallitseva mestari Flexolahti haluaa uusia tittelinsä, mutta haastajia on useita.
 
Viime kauden mitalit jaettiin kolmikolle Flexolahti, Hamarin Elo ja RB-Oulu. 
 
- Pudotuspeleissä oli kunnon taistelumeininkiä muutaman joukkueen kesken. Haluamme uusia mestaruutemme, mutta helpolla se ei tule. Olen varma, että tällä kaudella kamppailu SM-sarjan kuninkuudesta tiivistyy entisestään, ja se on tietysti hyvä asia, lahtelaisten pelaajavalmentaja Jari Blomberg toteaa.
 
Hamarin Elo ilmoittaa tavoitteensa selkeästi - vain ja ainoastaan kiertopalkinto Kotka kelpaa porvoolaisille. Joukkueen sisällä on tapahtunut liikehdintää, mutta ei suuresti. Maalivahtiosastolla jatkaa kokenut Mikko Joensuu, jolle on ykkösmaalivahdinrooli tarjolla. Tomi Turunen ja jääkiekkopiireistä saapuva Aksu Piispa pitävät kuitenkin yllä kovaa kilpailua peliajasta. Hyökkäyspää on tutun kova, kun laatikkoon on heittää viime kauden runkosarjan etelälohkon pistepörssin ykkönen Olli Pelkonen ja häntä hyvin säestänyt joukkueen kapteeniksi valittu Juho Hankkio. Joukkueen valmentajana jatkaa Tomi Wiiala.
 
Kaksikon takana menestystä kärkkyy niukasti finaaleista viime kaudella ulos jäänyt RB-Oulu. Pohjoisen ryhmä on muuttunut jonkin verran viime kaudesta. Hyvin pitkälle viimeiset kolme vuotta pysynyt runko hajosi osittain kun Juho Palatsi, Ville Hälikkä, Jari Lehto ja Mikko Purontakanen lopettivat kaukalopallon pelaamisen. 
 
Viime vuoden pohjoisen muista SM-sarjajoukkueista Juha Pohjola (Team Takini) ja Kimmo Tapalinen (RBA) tekevät paluun RB-Ouluun. Muita joukkueen uusia pelaajia ovat Janne Kurunsaari, Henri Holappa sekä Mika Hakasaari ja Matti Ylitalo. Käskyttämisestä valmentajan roolissa vastaa viimeisen kahden kauden aikana kaikki SM-sarjan pistetilastot voittanut keskushyökkääjä Olli Holopainen.
 
Niin ikään niukasti viime kauden mestaruustaistosta tippunut jämsäläinen Duo haluaa nähdä mihin rahkeet tällä kaudella riittävät. Joukkueessa on tapahtunut muutoksia, joten ryhmä ilmoittaa tavoitteekseen ”muiden kiusaamisen”. 
 
Yksi muutoksista on valmennusvastuu. Uusi luotsi on Juha Niemi, joka toimi viime kaudella Olli Kaipomäen kakkosvalmentajana ja on pitkäaikainen Duon kantava voima. Pelillisesti tuskin isoja muutoksia edelliskausiin tullaan siis näkemään. Tekeminen jatkuu iloisena ja pelaaminen aktiivisena.
 
Pelaajistossa muutoksia edelliskausiin verrattuna on tapahtunut enemmän. Edellisen kauden ryhmästä on jäänyt pois 12 eli noin puolet joukkueesta. Tampereen suunnan pelaajat todennäköisesti jäävät pois kokonaan, kuten myös puolustajat Jukka Järvinen ja todennäköisesti kaukalopallon kaikki "vanhin pelaaja"-alkuiset pääsarjaennätykset omistava Seppo Jokinen. 
 
Uusin tulokas SM-sarjaan Hyvinkäältä
 
Suuria muutoksia on tapahtunut myös toisen kautensa SM-sarjassa avaavan Team No Controllin riveissä. Päävalmentajana aloittaa jääkiekon puolelta siirtynyt Timo Saarimäki, jota kohtaan organisaatio on asettanut toiveita vauhdikkaasta pelistä ja tarkasta viimeistelystä.
 
Jääkiekko näkyy vahvasti myös kuopiolaisten pelaajalistalla. Peräti yhdeksän nuorta, lahjakasta peluria ovat vaihtaneet lajia ja opettelevat nyt kaukalopallon ihmeellisyyksiä. 
 
- TNC:n joukkue 2014–15 on hyvin luisteleva, taisteleva ja nuoruuden intoa täynnä, joten helpolla eivät vastustajat tule pääsemään. Vielä on paljon tehtävää, mutta onneksi on vielä aikaa kehittyä ja harjoitella pelitapaa jolla tulemme pelaamaan. Kevät kertoo sitten totuuden, toteaa päävalmentaja Saarimäki pudotuspelit mielessään.
 
SM-sarjan tulokasjoukkue ilmoittautuu mukaan Hyvinkäältä. Rangers ei jäänyt kesäksi lepäämään laakereilleen, vaan hioi kuntopohjaa Sveitsin upeissa maisemissa vastaamaan uuden sarjatason haasteita.
 
Kesän siirtomarkkinoilla seura jatkoi tutulla linjalla, eli joukkuetta kehitetään maltilla ja haetaan pienin muutoksin viimeistä terävyyttä kokoonpanon iskukykyyn. Hyökkäyskalustoon tuli leveyttä, kun Riihimäeltä hyviä otteita esittänyt Pietari Oksa ja Tervakosken vanha Jyryn liigajyrä Henrik Norrena pääsivät sopimuksen yksityiskohdista yhteisymmärrykseen. Kovin vahvistus on kuitenkin SM-liigajäiltä tuttu Juha-Pekka Loikas, jonka on tarkoitus edustaa ainakin opiskeluluihinsa asti tähtipaitoja.
 
Kaukalopallon SM-sarjan käynnistyy lauantaina 11.10. Hamarin Elon ja RB-Oulun välisellä kamppailulla. Sunnuntaina tulessa ovat Rangers ja RB-Oulu sekä Flexolahti ja Team No Control.