Kaukalopallon SM-finaalit alkavat viikonloppuna

11.03.2016 08:04

Tulevana lauantaina alkaa taistelu kaukalopallon Suomen mestaruudesta 2016. Pokaalia tavoittelevat hallitseva Suomen mestari ja runkosarjan voittaja RB Oulu sekä runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Duo Jämsä. Mestaruuteen tarvitaan kolme otteluvoittoa.

Duo jäi runkosarjassa selvästi oululaisten ja toiseksi tulleen Hamarin Elon taakse, mutta välierissä joukkueen meno oli vakuuttavaa. Ensimmäinen välieräpeli lipsahti vielä Elolle, joka lähti pudotuspeleihin hurjassa voittoputkessa, mutta seuraavat kolme ottelua vei nimiinsä Duo ja eteni näin finaaliin.

Oululaiset joutuivat sen sijaan omassa välieräsarjassaan todella koville varkautelaisen Epa-TT:n kanssa. Oulu voitti kaksi ensimmäistä välieräpeliä niukasti, mutta Epa ei tästä lannistunut vaan nousi vielä sarjassa 2-2-tasoihin. Ratkaisevassa viidennessä pelissä Oulu oli kuitenkin jälleen vahvempi ja nappasi finaalipaikan.

- En yllättynyt, että välieräsarja oli tuloksellisesti noin tiukka, mutta siitä yllätyin, että Epa sai meidät pelattua pois meidän omasta pelistä ja määräämään otteluissa temmon ja tahdin. Finaalivastustajasta en ole myöskään yllättynyt, sillä olen pitänyt Duoa suurimpana ennakkosuosikkina koko sarjan ajan, RB Oulun pelaajavalmentaja Olli Holopainen kommentoi välierävaihetta. 
 
- Finaaleiden suhteen on kyllä odottavat fiilikset. Viimeiset viilaukset vielä kuntoon ja tuulta päin. Ei ollut yllätys että voitollisesti meni niin tiukille. Finaaleissa on kaksi aika samankaltaista joukkuetta vastakkain. Kumpi onnistuu paremmin puolustuspelissä, niin ratkaisee paljon. Uskon että meillä on vastustajaa parempi puolustuskalusto lähtökohtaisesti ja vie meidät mestaruuteen. Joukkueen terveystilanne on hyvä, Holopainen ennakoi finaaleja.

Viikonlopun ottelut:

La 12.3 RB Oulu – Duo Jämsä kello 19.00 Oulun Energia Areenalla
Su 13.3 Duo Jämsä – RB Oulu kello 16.00 Jämsän jäähallilla (Kaukis-TV:n ottelu. Katsottavissa osoitteessa: http://www.smkaukalopallo.fi/fi/Media+/Kaukis-TV.html )