Yllätyksellinen välieräviikonloppu

29.02.2016 00:00

Kaukalopallon SM-sarjassa ratkaistiin kuluneena viikonloppuna tämän kevään toinen finalisti, mutta monien yllätykseksi finaalipaikkaansa ei varmistanut hallitseva Suomen mestari RB Oulu, vaan runkosarjan kolmonen Duo Jämsä.

Toisessa välieräparissa vastakkain ovat RB Oulu ja Epa-TT lähtivät viikonloppuun tilanteesta, että runkosarjan voittaneet oululaiset johtivat ottelusarjaa 2-0. Ensimmäinen paikka katkaista peli oli lauantaina Oulussa, mutta Epa-TT taisteli komeasti ja voitti ottelun 11-12. Ottelun tehokkain maalipyssy oli Varkauden Pekka Palm neljällä maalillaan. Mielenkiintoinen fakta on, että kuten kahdessa ensimmäisessäkin ottelussa Epa hallitsi pelin kahta ensimmäistä erää, mutta oululaisten kiri alkoi kolmannessa. Tällä kertaa neljä tehtyä maalia enemmän, ei kuitenkaan riittänyt tuomaan Oulua päätöserässä kuin maalin päähän. Kahdessa aiemmassa ottelussa Oulu oli kääntänyt pelit edukseen.

Sunnuntaina Varkaudessa yli 300 katsojan edessä pelatussa ottelussa isäntäjoukkue esiintyi vahvasti ja tällä kertaa myös päätöserä merkattiin varkautelaisten nimiin. Lopulta voittolukemat kirjattiin Epa-TT:lle 11-7.
Joukkueet ratkaisevat finaalipaikan kohtalon tulevana lauantaina Oulun Energia Areenassa.

Duo Jämsä pysäytti Hamarin Elon

Toisessa otteluparissa nähtiin myös yllättävät tulokset, kun Duo Jämsä vei viikonlopun molemmat kohtaamiset nimiinsä ja varmisti näin ollen paikkansa finaaleissa. Elo oli jyrännyt ennen välieriä hurjassa vireessä ja voittanut peräti kymmenen SM-sarjaottelua peräkkäin. Porvoolaiset voittivat myös Suomen Cupin mestaruuden. Hamarin Elo aloitti myös välierät vakuuttavasti voittamalla ensimmäisen kohtaamisen, mutta toisessa Duo Jämsä onnistui kaatamaan Elon ja katkaisemaan porvoolaisten pitkän voittoputken.

Kuluneeseen viikonloppuun joukkueet lähtivät siis voittojen ollessa tasan 1-1. Duo Jämsä venyi heti lauantaina melkoiseen yllätykseen, kun se kaatoi Elon Porvoossa 4-6. Sunnuntaina sarja oli katkolla jämsäläisille kotona ja ottelua olikin todistamassa paikan päällä 345 katsojaa. Kotiyleisön riemuksi Jämsä vei tiukan ottelun nimiinsä maalein 4-3 ja näin joukkue pääsee keskittymään seuraavaksi finaalipeleihin.

27.2 La RB Oulu – Epa-TT  11-12
27.2 La Hamarin Elo – Duo Jämsä 4-6
28.2 Su Epa-TT – RB Oulu 11-7
28.2 Su Duo Jämsä – Hamarin Elo 4-3