Pudotuspelit alkoivat tasaväkisillä kohtaamisilla

21.02.2016 21:13

Kaukalopallon SM-sarjan pudotuspelit alkoivat viikonloppuna. Toisessa välieräparissa kohtaavat RB Oulu ja EPA-TT, ja toisessa parissa vastakkain ovat Hamarin Elo ja Duo Jämsä. Avausviikonlopun jälkeen oululaiset johtavat omaa ottelupariaan voitoin 2-0. Hamarin Elo ja Duo Jämsä puolestaan avasivat molemmat voittotilinsä.  

 Runkosarjan voittanut RB Oulu joutui todella koville runkosarjan nelosen EPA-TT:n kanssa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina Raksilassa pelatussa kotiottelussa RB Oulu oli parempi maalein 7-6. Vielä kolmanteen erään oululaiset lähtivät takaa-ajo asemassa, mutta hallitseva Suomen mestari onnistui kääntämään ottelun voitokseen kotiyleisön avustuksella.

Sunnuntaina joukkueet kohtasivat Varkaudessa, missä ottelu oli vieläkin tasaisempi. Lopulta tiukka taistelu päättyi kuitenkin oululaisten 7-8 – jatkoaikavoittoon. Sunnuntainakin EPA-TT johti peliä vielä kolmannessa erässä, mutta joutui lopulta taipumaan.

Hamarin Elo aloitti pudotuspeliurakkansa vakuuttavasti voittamalla lauantaina kotikaukalossaan Duo Jämsän 10-4. Voitto oli porvoolaisille jo 11. peräkkäinen SM-sarjassa. Sunnuntaina Elo aloitti myös vahvasti ja johti ottelua parhaimmillaan jo 6-3. Jämsäläiset taistelivat kuitenkin kotiyleisön edessä esimerkillisesti ja onnistuivat kääntämään ottelun nimiinsä. Voittolukemat kirjattiin lopulta 9-8.

Pudotuspelit jatkuvat ensi viikonloppuna. Finaaliin etenee kolmella voitolla.