Kaikkien aikojen tasaisin SM-sarja - lue pelaajien ja valmentajien kommentit

21.10.2015 14:15

Kaukalopallon SM-sarjakausi 2015-2016 lähtee käyntiin mielenkiintoisista asetelmista. Pääsarjassa pelaa tulevalla kaudella vain viisi joukkuetta, mutta heittopusseja joukosta ei löydy. Etukäteen arvioituna sarjasta onkin tulossa historiallisen tasainen.

Sarjan ennakkosuosikkina voidaan pitää viime kauden päätteeksi lähes 1700 silmäparin edessä mestaruutta juhlinutta RB-Oulua. Vaihtuvuus on ollut joukkueessa maltillista ja kun tärkeimmät kulmapalat, viime kauden sarjan parhaan pelaajan Olli Holopaisen, johdolla jatkavat oululaisten riveissä, on Pohjois-Suomen ylpeyden lyöminen haastavaa.

Haastajia kuitenkin riittää. Hamarin Elo pelasi viime keväänä upean finaalisarjaan Oulua vastaan ja taipui vasta viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa. Elon mitaliputki on vakuuttava, mutta viime kevään pettymyksen jälkeen tulevalla kaudella joukkueelle ei varmasti kelpaa muu kuin SM-kulta. Joukkue on kaiken lisäksi vahvistunut viime kaudesta hankittuaan Lahdesta maalivahti Henri Vesikon sekä Santeri Maunusen ja Antti Rantasen.

Ennen kauden alkua sarjan virallisen harjoitusturnauksen puhtaalla pelillä nimiinsä vienyt Duo Jämsä tulee myös iskemään lusikkansa soppaan, kun SM-mitaleita jaetaan keväällä. Jämsäläiset saivat Elon tapaan vahvistuksia Lahdesta, kun joukkueen maalinsuulle uutta verta tuo Marko Lempinen ja hyökkäysosastolle Jani Kylmämaa. Duo viettää seurana 20-vuotisjuhlavuotta, mikä näkyy normaaliakin vahvempana panostuksena alkavaan kauteen.

Viime kaudella sarjan jumboksi jäänyt hyvinkääläinen Rangers on jalkeilla vuotta kokeneemmalla ja vahvemmalla ryhmällä. Ainoastaan yhden voiton viime periodilla napanneet hyvinkääläiset pystyvät hyvänä päivänä lyömään sarjassa kenet tahansa ja todennäköisesti joukkue tulee yllättämään monet kauden aikana useaan kertaa.

Uutena joukkueena tänä vuonna SM-sarjaan mukaan noussut EPA-TT Varkaudesta on suuri mysteeri. Joukkueen kokoonpano kuhisee kokeneita ja SM-tasolla meritoituneita pelimiehiä, mutta kuinka vauhti riittää tulevan kauden tosipeleissä, on vielä arvoitus.

SM-sarjassa pelataan tulevalla kaudella kolminkertainen sarja, jolloin jokaiselle joukkueelle tulee 12 runkosarjaottelua. Sarjaohjelman kanssa syntyi haasteita, kun viime kauden nelonen Flexolahti jättäytyi sarjasta yllättäen kesän lopulla.

 

SM-sarjan joukkueiden valmentajien ja kapteenien kommentit alkavasta kaudesta:

Duo Jämsä, Jämsä

Olli Kaipomäki – Valmentaja

Hyvillä ja odottavaisin mielin lähdetään. Meillä on ollut pitkä rakennustyö pitkin kesää ja syksyä käynnissä. Viimeiset viikot päästy jonkunlaiseen sapluunaan, miltä se tulee näyttää. Saadaan kilpailukykyinen joukkue ja Duon juhlakausi. Muutamat mitalit takana viime kausilta ja nyt halutaan kirkkaampaa. Suomen mestaruus on meidän ainut tavoite. Ei lähdetä huvikseen bussiin istumaan.

Hannu Kantola – Kapteeni

Odotukset ovat korkealla. Toivottavasti tulee tasainen sarja ja hyviä pelejä. Joukkueena odotetaan, että tänä vuonna mennään pitkälle. Meillä pitäisi olla paras joukkue kasassa, mitä on ollut. Suurimmat vahvuudet meillä on hyvät maalivahdit ja tehokkaat hyökkääjät.

 

EPA-TT, Varkaus

Janne Hahtala – Valmentaja

Fiilikset on hyvät ja odottavat. On tätä odoteltu jo jonkun aikaa. Haastajinahan me totta kai nousijajoukkueena lähdetään kauteen. Muutamaan vuoteen ei ole kunnon peliä pelattu, niin onhan tässä kysymysmerkkejä, mutta kirkkain mielin mennään. Ja mistään opettelukaudesta ei ole kyse, vaan jokaista matsia lähdetään voittamaan.

Mika Nuora – Kapteeni

Joukkueen pitäisi olla kilpailukykyinen. Osa on vanhempaa ja osa nuoria hyviä kehittyviä poikia. Kilpailua on pelipaikoista ja se on tietysti hyvä asia. Hyvin ja luottavaisin mielin lähdetään. Meidän vähimmäistavoite on jonkin värinen mitali. Välieriin pitää päästä ja sittenhän ne ovat ihan eri pelejä.

 

Hamarin Elo, Porvoo

Tomi Wiiala – Valmentaja

Kotka haetaan kotiin, ei muuta tavoitetta ole. Lyhyesti, ytimekkäästi ja kaunistelematta, se on siinä.

 

 

Robert Lindström – Kapteeni

Lähdetään mestaruutta hakemaan, mutta pidän meitä haastajana. Oululla on edelleen hyvä joukkue ja pidän heitä kovana. Duo saanut myös vahvistuksia ja kuten harjoitusturnauskin osoitti, he tulevat olemaan vahvoja. Meillä on myös hyvä porukka, vaikka ollutkin muutamia loukkaantumisia jo alkukaudesta. Meidän suurin vahvuus on liikkuva pelityyli ja hyökkäyksessä paljon tulivoimaa. Myös maalivahtiosastolla meillä on harvinaisen hyvä tilanne eli kolme hyvää maalivahtia ja siellä käy taistelu pelipaikoista kovana.

 

Rangers, Hyvinkää

Toma Auresto - Valmentaja ja kapteeni

Odottavin tunnelmin. Porukka on vielä vähän keskeneräinen ja aika kapealla materiaalilla mennään tässä vaiheessa. Toiveissa on, että vielä löydettäisiin muutama pelimies. Viime kaudesta otettiin opiksi ja tehty duunia kesällä, että jaksettaisiin paremmin. VIime kaudella puolet matsista meni hyvin ja sitten loppui osalla kunto, minkä takia tulokset välillä repesivät. Toivotaan, että nyt menee sen suhteen paremmin.
 

RB-Oulu, Oulu

Olli Holopainen – Valmentaja

Meillä on tosi paha sarjaohjelma ja haastavat lähtökohdat. Ei ole kovinkaan luottavaiset fiilikset tällä hetkellä, sillä ei päästy yhtään harjoitusottelua pelaamaan. Sarjassa kun ei ole varaa hävitä yhtään turhaa ottelua. Aika pitkälti samalla kokoonpanolla mennään kuin viime kaudella, mutta ratkaisurooleissa on muutamia ihan uusia pelimiehiä tullut jääkiekon puolelta.

Henkilökohtaisesti odotan aina hyvää kautta. Pelaajavalmentajana pelkällä voitolla on merkitystä. Henkilökohtaisia palkintoja ei tarvitse enää yhtään. Voittaminen on ainut mikä kiinnostaa. Meillä ei ole varaa olla mestaruuskrapulaa, sillä ei olla sarjan paras joukkue taidollisesti.

 

Tommi Kurkela – Kapteeni

Uuteen kauteen lähdetään suurin odotuksin, onhan meillä mestaruus puolustettavana, mitä lähdetään uusimaan. Joukkueen kokoonpanoon on tullut pieniä muutoksia, mutta uskon niiden vain piristävän tekemistä. Meillä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, mutta pitää muistaa, että myös muut joukkueet ovat vahvistuneet ja mestaruuden kannalta kaikki on ihan auki. Meillä on haastava ohjelma, kun sarja alkaa heti finaalin uusinnalla, mutta pelataan tutulla pelisysteemillä, jonka kaikki tuntee, niin uskon että olemme valmiita.

Kaukalopallon kattavan SM-sarjan kausioppaan löydät täältä: http://www.smkaukalopallo.fi/fi/nw/11031/sm-sarjan+kausiopas+2015-2016.html