RB-Oulu Suomen mestariksi

28.03.2015 15:16

(kuva: Jussi Määttä)

RB-Oulu vei kaukalopallon Suomen mestaruuden kaudella 2014-15, kun Hamarin Elo kaatui viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa lauantaina 28.3. maalein 8-6 (2-1, 2-3, 4-2).

Ratkaiseva finaali pelattiin lähes 1700 katsojan edessä Raksilan jäähallissa ja yleisö sai rahoilleen vastinetta, sillä ratkaisu syntyi vasta päätöserässä - ja katsojien riemuksi kotijoukkueen eduksi.

Kaksi ensimmäistä erää edettiin numerollisesti tasatahdissa, sillä päätöserään lähdettiin tilanteesta 4-4. Pelin painopiste oli kuitenkin vahvasti vierasjoukkue Hamarin Elon maalilla, mitä kuvastavat maalivahtien torjunnat 31-11 kahden erän jälkeen.

- Kyllähän me teimme ja veimme peliä koko ajan ja olimme niskan päällä. Elo kävi johdossa, meikin johdimme jo 3-1, mutta vastustaja pääsi yllättämään muutamalla kaukolaukauksella, RB-Oulun manageri Esa Kaijanen kertasi tapahtumia.

Kolmannen erän alussa ratkaisu alkoi leijua ilmassa, kun RB-Oulu käänsi hallintansa tehoiksi ja paukutti reilussa viidessä minuutissa neljä maalia. Elo pääsi vielä kaventamaan parilla osumalla, mutta toden teolla isäntien voitto ei enää ollut uhattuna.

- Kolmannen erän alkuun tosiaan tehtiin sitten ratkaisu. Näen että taito- ja tahtotaso lopulta ratkaisivat. Me puolustimme viidellä pelaajalla uhrautuvasti ja Elolta oikeastaan vain yksi kentällinen pystyi painamaan peliä meidän päätyymme, pitkän linjan kaukalopallomies Kaijanen arvioi.

Finaalisarjan kaikki viisi ottelua päättyi kotivoittoihin ja Kaijanen sanoi suoraan kotiedun olleen merkittävä tekijä.

- Meillä on täällä iso kaukalo ja todella hyvä jää - huippuolosuhteet, joissa olemme tottuneet pelaamaan. Porvoossa tilanne on aika toinen, pallo pomppii arvaamattomasti ja kaukalo on pieni. Kyllä kotiedulla oli iso merkitys.

Ja mikä sen maukkaampaa kuin varmistaa mestaruus viimeisessä finaalissa kotiyleisön edessä…

- Meillä oli mahdollisuus katkaista finaalisarja jo Porvoossa, mutta leijuimme siellä väärässä paikassa. Totta kai jos ennakkoon olisi uskaltanut jättää tähän viimeisen finaalin varaan, niin olisimme varmasti niin tehneet. Oli tämä aivan mahtavaa ratkaista kannustavan ja runsaslukuisen kotiyleisön edessä, Kaijanen suitsutti.

- Tietynlaista historiaakin tehtiin, sillä en minä ainakaan muista, että mestaruus olisi aiemmin ratkennut viimeisessä finaalissa kotijoukkueen eduksi.

Kaijasen mukaan joukkueella on nyt mestaruusjuhlien aika ja näin varmasti ansaitusti onkin.