Kaukalopallon mestaruus ratkeaa lauantaina – ”Toivon mahdollisimman paljon väkeä paikalle!”

27.03.2015 16:00

RB-Oulu ja Hamarin Elo kohtaavat lauantaina kaukalopallon viidennessä ja ratkaisevassa finaaliottelussa Oulun Energia Areenalla klo 12.30.
 
Finaaleja on takana neljä peliä eikä mestaria ole saatu vielä selville. Voitot ovat nyt siis 2-2 ja viimeinen viides peli ratkaisee paremmuuden.  Pelit ovat olleet tähän mennessä todella tiukkoja ja tasaisia.  Tässä sarjassa kotikenttäedulla on ollut yllättävän suuri rooli, sillä molemmat joukkueet ovat ottaneet voittonsa juuri kotikentällä. Kaiken kaikkeaan kyseessä ovat Hamarin Elon historian ehdottomasti kovatasoisimmat kaukalopallofinaalit.
 
Porvoolaispuolustaja Mikael Kylmämaa lähtee vierasmatkalle selkein tavoittein.
 
- Ehdottomasti voittomielellä. Viime vuoden hopeasta on edelleen niin karvas maku, että mielessä on ainoastaan mitalin värin kirkastaminen, Kylmämaa linjaa.
 
- Tiukkaa vääntöä on varmasti taas tiedossa ja ehdottomasti Suomen parasta kaukalopalloa. Se joukkue kumpi haluaa enemmän päästä nostamaan kotkapysti ilmaan, tulee voittamaan ottelun.  
 
Porvoolaiset ovat ennen lauantaita kahden ottelun voittoputkessa.
 
- Virheet pitää pystyä minimoimaan ja harvoin näitäkään pelejä on voitettu jäähypenkillä istuen. RB-Oulu on todella hyvä joukkue erikoistilanteissa ja ylivoimalla. Ennen kaikkea pitää tehdä vähintään yksi maali enemmän kuin vastustaja.
 
Helppoa viidettä finaalia ei odota myöskään oululaisten maalivahti Simo Tonteri.
 
- Odotan lauantaita kyllä todella innolla, viikko on ollut pitkä. Minulla on vahva usko, että viemme homman kotikaukalossa. Siitä tulee tiukka peli, missä asenne ratkaisee eniten, vahti arvioi.
 
Finaalisarjassa kohtaa kaksi kovatasoista maalivahtia. Tonteri myöntää, että hänellä ja virkaveli Mikko Joensuulla on merkittävä rooli myös lauantaina.
 
- En revi siitä kuitenkaan stressiä, hyvin olen yöni nukkunut. Totta kai haluan edesauttaa joukkueeni peliä. Maavahdin pitää onnistua, mutta toiseenkin päähän pitää tulla maaleja. Elo on äärimmäisen hyvä joukkue. Heillä on varmasti sarjan taitavimpia hyökkääjiä ja uhrautuvat puolustajat.
 
Tonteri haluaa hienolle finaalisarjalle kaikin puolin arvoisensa päätöksen.
 
- Toivon hartaasti, että paikalle saapuu paljon kansaa. Minun varovainen arvioni on 1000-1500, mutta toivottavasti väkeä tulee mahdollisimman paljon ja saadaan hyvä meininki. Naureskelimme vähän, että tämä meni niin kuin käsikirjoituksen mukaan. Olisi hienoa päättää kausi kotihallissa mestaruuteen.
 
- Meillä on joukkueessa erinomainen henki. Usko ei ole horjunut yhtään, vaikka hävisimme Porvoossa, Tonteri vakuuttaa.
 
Finaalisarja
La 14.3. RB-Oulu-Hamarin Elo 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
Su 15.3. RB-Oulu-Hamarin Elo 8-7 ja (4-2, 0-3, 3-2, 1-0) ja
La 21.3. Hamarin Elo-RB-Oulu 7-6 (1-3, 5-1, 1-2)
Su 22.3. Hamarin Elo-RB Oulu 9-3 (4-0, 0-1, 5-2)
La 28.3. klo 12.30 RB-Oulu-Hamarin Elo