Hamarin Elo vei kolmannen finaaliottelun – ”Huikea kaukispeli!”

21.03.2015 21:50

Kaukalopallon SM-kultaa ei jaettu vielä lauantaina, sillä Hamarin Elo kukisti RB-Oulun 7-6-lukemin. Oululaiset johtavat sarjaa nyt voitoin 2-1.
 
RB-Oulu oli voittanut kauden 2014-2015 kaksi ensimmäistä finaalia Raksilan jäähallissa. Varsinkin toinen taisto oli niin tasainen, että kaikki ennusteet viittasivat tiukkaan kamppailuun myös kun joukkueet siirtyivät Porvoon jäähalliin lauantaina 21.3.
 
Kolmas finaali saikin arvoisensa alun. RB-Oulu iski maalin kun pelattu oli vain reilu minuutti. Isännät tulivat pian tasoihin. Oululaiset uusivat seuraavaksi johtonsa ja kasvattivat sitä lähes saman tien ylivoimalla.
 
Reippaan alun jälkeen seuraavia maaleja saatiin odottaa toiseen erään. Olli Holopainen iski 4-1-lukemat ajassa 23.38.  Kotijoukkue ei tästä lannistunut – päinvastoin. Kiri alkoi Olli Pelkosen osumalla. Peli siirtyi pikkuhiljaa yhä enemmän porvoolaisten haltuun ja tulosta alkoi syntyä. Tasoituksen teki ylivoimalla Alexander Turunen. Joukkue ei tähänkään tyytynyt, vaan iski entistä isomman vaihteen päälle. Viimeiselle tauolle mentiin 6-4-lukemissa. 
 
- Tämä oli puolin ja toisin tasollisesti todella hyvä peli. Oulu lähti selkeästi voittamaan peliä ja johtikin jo 4-1. Voi olla, että se koitui jopa heidän kohtalokseen. Mestaruus häämötti heidän silmissä, jolloin me iskimme. Emme luovuttaneet missään vaiheessa. Tämä oli huikea kaukispeli, ottelun parhaana palkittu Turunen hehkutti.
 
Sami Lindholm vei kotijoukkueen jo 7-4-johtoon ajassa 44.48. Seuraavat maalit merkittiin oululaisille, jotka pääsivät lopulta yhden osuman päähän jatkoajasta. 
 
Hamarin Elo vei siis ensimmäisen kotiottelunsa ja taisto jatkuu sunnuntaina niin ikään Porvoossa.
 
- Ensimmäinen peli viime viikonloppuna oli Oulun ja toinen mielestäni meidän. Oulu otti kuitenkin voiton siitäkin ja vain ne lasketaan. Todella tiukkoja pelejä nämä ovat olleet niin kuin kuuluukin. 
 
- Molemmat ovat varmasti väsyneitä huomenna. Siitä lähdemme, että voitto jää meille. Homma ratkotaan sitten viikon päästä Oulussa lopullisesti, Turunen totesi. 
 
Tunnelma Porvoon jäähallissa oli loistava. Turunen kertoi metakan välittyneen myös pelaajien korviin.
 
- Mietin juuri, että onko meillä koskaan ollut näin hyvää tunnelmaa. Ei välttämättä. Yleisö vaatii hyvän ja tiukan pelin. Se syttyy tällaiseen taisteluun, oli hienoa pelata, pelaaja kiitteli.
 
RB-Oulu johtaa finaalisarjaa nyt 2-1-voitoin. Joukkueet iskevät huomenna sunnuntaina yhteen Porvoon jäähallissa klo 14.