Mestaruus katkolla lauantaina - "Ei auta mennä asioiden edelle yhtään"

20.03.2015 10:32

Kaukalopallon SM-sarjan mestari saattaa ratketa lauantaina, kun Hamarin Elo isännöi RB-Oulua Porvoossa. Joukkueiden viime sunnuntain kohtaaminen oli huipputasainen, eikä selvyyttä voittajasta saatu varsinaisella peliajalla. RB-Oulu taisteli voiton jatkoajalla lukemin 8-7 ja siirtyi ottelusarjassa 2-0-johtoon.
 
Ottelusarja on siis katkolla oululaisille lauantaina. Jos Elo kuitenkin voittaa lauantaina, seuraava kamppailu pelataan sunnuntaina - jälleen Porvoossa. Viime elokuusta lähtien RB-Oulua luotsannut pelaajavalmentaja Olli Holopainen odottaa jo malttamattomana lauantain ottelua.
 
- Odotan niin pirusti. Niin tasaisia pelejä on ollut, ettei tässä auta mennä asioiden edelle yhtään. Pitää lyödä kaikki tiskiin ja toivoa että se riittää. Saa nähdä millainen kokoonpano saadaan kasaan, Holopainen sanoo.
 
- Ensimmäinen pelikin oli äärimmäisen tasainen. Vähän puristimme enemmän kun kaveri. Hamarin Elo on meistä se taitavampi porukka, hän jatkaa.
 
Holopainen ei välttämättä saa lauantaiksi kasaan sellaista miehistöä kun toivoisi. Joukkue kärsii pienimuotoisesta loukkaantumissumasta.
 
- Kaksi pelaajaa loukkaantui sunnuntain pelin kolmannessa erässä ja yksi pelaaja on ilmeisesti työesteiden takia pois, eli meiltä puuttuu ketjullisen verran hyviä hyökkääjiä. Tekee kyllä todella vaikeaksi tuon viikonlopun, jos loukkaantuneet eivät pysty pelaamaan, Holopainen tokaisee.
 
Holopaisen oma kausi pelaajana on sujunut erinomaisesti. Hän on iskenyt 22 ottelussa tehot 38+35  ja johtaa sarjan pistepörssiä ylivoimaisesti.
 
- Alkukausi meni hyvin jos pisteitä katsoo, mutta kun pelit ovat muuttuneet tärkeämmiksi, niin on tuo valmennuspuoli alkanut pikkuisen puskea enemmän esille. Se on vaikuttanut omiin suorituksiin niin, että olen joutunut keskittymään paljon muihin peliasioihin.
 
- Ihan hyvä kausi, tietenkin (piste)pörssin voitin, mutta se on ihan sivuseikka. Mestaruus on ainoa mikä kiinnostaa, Holopainen linjaa.
 
Jos RB-Oulu voittaa mestaruuden lauantaina, se olisi Holopaiselle ja koko joukkueen pelaajistolle uran ensimmäinen.
 
- Meillä taitaa olla viisi kaveria jolla on edes aikaisempaa finaalikokemusta. Koko muu joukkue ei ole edes ollut finaaleissa aikaisemmin, tämä on meille vähän tämmöistä uutta.
 
Kokonaisuutena Holopainen on ollut tyytyväinen tämän kauden SM-sarjan tasoon. Ainoa miinus on häntäpään joukkueiden pelillinen tasoero verrattuna sarjan parhaisiin.
 
- Parhaat joukkueet ovat ihan edellisvuosien tasolla, mutta ehkä pikkuisen enemmän epätasaisuutta on ollut tuolla häntäpään ja kärjen välillä kuin aikaisemmin. Ei playoffeissa ole eroa sen enempää kuin aikaisempina vuosina. Taso ei ole ainakaan kärkiporukoissa tippunut, Holopainen kertoo.
 
Ensimmäistä vuottaan valmentajan tehtävissä toimiva Holopainen on aiemmin kertonut haluavansa toimia tulevaisuudessa jääkiekkovalmentajana. Mies ei osaa vielä sanoa, jatkaako hän pelaajauraansa myös ensi kaudella.
 
- On tarjottu ihan hyviäkin jääkiekkovalmentajan hommia jo ensi kaudelle, mutta en ole tehnyt vielä lopullista päätöstä. Olisihan tuo ihan mukavaa pelatakin vielä, kun pelit kulkee. Tämä kausi on tosin antanut entistä enemmän varmuutta siitä, että haluan valmentaa. Uskon, että se on minun hommaani, Holopainen sanoo.
 
Olli Holopainen, 30, valittiin viime kaudella SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi valmentajien ja pelaajien toimesta. Hän voitti myös viime kauden play off -otteluiden pistepörssin.
 
Viikonlopun ohjelma:
La 21.3. klo 18:30 Hamarin Elo-RB-Oulu
Su 22.3. klo 14:00 Hamarin Elo-RB-Oulu (pelataan, jos Elo voittaa lauantaina)