Hamarin Elo kruunasi viikonloppunsa kaatamalla sarjakärjen

08.02.2015 17:31

Kaukalopallon SM-sarjassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua.
 
Päivän avausottelussa eilen Duo Jämsän tylysti lukemin 29-6 kaatanut Hamarin Elo kohtasi sarjakärjen RB-Oulun. Toisessa ottelussa kohtasivat puolestaan vielä pisteittä oleva Rangers ja TNC.
 
Sunnuntain otteluista mielenkiinto kiinnittyi ennen kaikkea RB-Oulun ja Hamarin Elon kohtaamiseen. Oululaiset olivat hävinneet sarjassa vain yhden ottelun ja Elo oli hyvässä vireessä lauantain suurinumeroisen Duo-voiton jälkeen.
 
Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue RB-Oulu johti kamppailua 2-1, mutta toiseen erään Elo sisuuntui. Vierasjoukkue tahkoikin toisessa erässä neljä osumaa ja johti ottelua kolmanteen erään lähtiessä 5-2. Kolmannessa erässä vieraat jatkoivat samaa tahtia ja kun oululaiset saivat pallon vain kertaalleen maaliin, oli Elon 9-3-vierasvoitto selvä.
 
Voiton myötä Elo jatkaa SM-sarjan kolmantena 19 pisteellä, kolme pistettä Flexolahtea perässä. RB-Oulu johtaa tappiosta huolimatta sarjaa 26 pisteellä.
 
Myös kuopiolainen TNC ja Hyvinkään Rangers kohtasivat toistamiseen tällä kaudella sunnuntaina. Molemmilla joukkueilla oli tiukat tappiot alla ja kummankin joukkueen peli on parantunut kauden edetessä.
 
Ensimmäinen erä oli hienoista TNC:n hallintaa, mutta Rangers iski tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Hyvinkääläiset tukkivat maalin edustan tehokkaasti ja TNC:n laukaukset jäivät useaan otteeseen puolustuksen polvisuojiin. Vierasjoukkue vei avauserän nimiinsä lukemin 4-3.
 
Toinen erä oli tasainen ja viimeiseen erään lähdettiin puolestaan tilanteesta 6-5 kotijoukkueelle.
 
Kolmanteen erään Rangers tuli hyvällä liikkeellä ja tasoitti ottelun ajassa 45.59. Peli oli 7-7 ja ottelun ratkaisijan viittaa tarjottiin puolin ja toisin. TNC:n Pekka Palm ja Markus Venäläinen ratkaisivat lopulta ottelun ja Antero Putkonen viimeisteli loppunumerot 10-7 erinomaisella yksilösuorituksella. Näin TNC:lle kauden toinen voitto Rangersista.
 
Viikonlopun ottelut:
La 7.2. RB-Oulu-Rangers 9-7 (3-1, 3-2, 3-4)
La 7.2. Duo-Hamarin Elo 6-29 (4-8, 1-10, 1-11)
Su 8.2. RB-Oulu-Hamarin Elo 3-9 (2-1, 0-4, 1-4)
Su 8.2. TNC-Rangers 10-7 (3-4, 3-1, 4-2)