Viikonloppuna neljä ottelua – Kaukis-TV näyttää kamppailun Raksilasta

06.02.2015 14:09

Viikonloppuna pelataan neljä Kaukalopallon SM-sarjaottelua. Kaukis-TV lähettää suorana sunnuntain ottelun Oulun Raksilasta, jossa kohtaavat sarjakärki RB-Oulu ja sarjakolmonen Hamarin Elo.
 
Hamarin Elolla on runkosarjassa enää kolme ottelua jäljellä ja viikonloppuna pelataan niistä kaksi pois.  Lauantaina pelataan Jämsässä klo 16.00 alkaen ja pelin jälkeen bussin keula kohti Oulua, jonne joukkue saapuu puolen yön jälkeen. Sunnuntain peli alkaa jo klo 12.30, joten yöunet ja palautuminen jäävät aika lyhyeksi.
 
Lauantaina Elo kohtaa Duon Jämsässä, jossa pelataan sarjan pienimmässä kaukalossa. Joukkue odottaa tasaista vääntöä ja vähämaalista ottelua. Maalivahdit tulevat käymään oman taistelunsa ja kentällä isoa roolia näyttelee tahtotila. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet jatkopelipaikkansa.
 
Sunnuntaina Elo kohtaa jo runkosarjan voiton varmistaneen RB-Oulun. Vieraat eivät kuitenkaan odota kohtaavansa sumppupuolustusta. Elo saa näillä näkymin reissulle mukaan koko terveenä olevan pelaajiston ja lähtee todenteolla haastamaan vastustajia. Elo on ainoa joukkue, joka on Oulun tällä kaudella kaatanut, joten luottavaisin mielin joukkue lähtee matkaan.
 
Vielä kun kokoonpanoon liittyvät Jan Eriksson ja Marko Kettunen, jotka ovat tehneet kentällä tuhoja edellisinä kausina, niin Elolla on hyvät lähtökohdat vieraskiertueelle. Nyt alkaa olla viimein aika hioa peliä kuntoon playoffeja varten.
 
Elon lisäksi kahden ottelun viikonlopun urakoivat RB-Oulu ja Rangers.  
 
Hyvinkääläisten bussi starttaa jäähallin pihalta pohjoisen vieraskiertueelle jo klo 4 aamulla. Päivällä joukkue kohtaa sarjakärki RB-Oulun Raksilassa klo 14.00. Luvassa on siis hikisempi iltapäivä kuin Al Pacinolla elokuvassa. Joka tapauksessa Rangers pääsee kerrankin kolmella täydellä kentällisellä otteluun, sillä myös loukkaantuneet ovat mukaan lukuun ottamatta Mikko Mertasta. Ja vaikka kaikki tähdetkin avaruudessa loistavat kotijoukkueen voiton puolesta niin Rangers lataa kaikkensa, jotta niin sanottu iso jytky pamahtaisi SM-sarjassa lauantaina Holopaisen harmiksi.
 
Sunnuntaina Rangers haastaa kuopiolaiset Niiralan montussa. Nyt onkin revanssin paikka. Viimeksi joukkue joutui antamaan tasoitusta pelaamalla vain kahdella kentällistä, joten nyt on viimeistään aika raapia sarjan avauspisteet isäntien kustannuksella. Hamarin pelissä loistokkaan ensi esiintymisen Rangers-paidassa pelannut Rauno Juronen on myös samaa mieltä kuten myös peli peliltä parantava Jussi Koskela. Kaksikko kannattaakin vedonlyöjien huomioida viikonlopun peleissään.
 
Viikonlopun ottelut
La 7.2. klo 14.00 RB-Oulu-Rangers
La 7.2. klo 16.00 Duo-Hamarin Elo
Su 8.2. klo 12.30 RB-Oulu-Hamarin Elo
Su 8.2. klo 13.30 TNC-Rangers