RB-Oulu voittoon SM-sarjan kärkikamppailussa, Rangers jatkaa pisteittä

31.01.2015 21:04

Kaukalopallon SM-sarjassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Hamarin Elo kaatoi lauantain avauspelissä kotonaan Rangersin, päivän toisessa ottelussa Duo Jämsä otti selkeän voiton TNC:n kustannuksella ja illan jännittävimmässä ottelussa sarjakärki RB-Oulu voitti Lahdessa Flexolahden.
 
Hamarin Elo otti selkeän voiton jumbojoukkue Rangersia vastaan maalein 18-9. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat kotijoukkueen eduksi jo 8-1, ja ottelun lopputulos alkoi hahmottua ratkaisevasti. Elon ote herpaantui pelin vanhetessa ja maaleja tehtiin avauserän jälkeen tasatahtiin. Toiselle erätauolle mentiin lukemissa 11-5. Päätöserässä syntyi yhteensä 11 maalia, ja lopulta Elo otti maukkaan voiton 18-9.
 
Ottelun parhaimmistoon kuuluiva Elon Harri Hautajoki tehoilla 1+7 sekä Rangersin pisteet 3+2 nakuttanut Rauno Juvonen, jolle peli oli ensimmäinen SM-sarjassa.
 
Duo Jämsän ja TNC:n kohtaaminen oli molempien joukkueiden tähän mennessä kauden tärkein ottelu. Päivän pelin panoksena oli pudotuspelipaikka.
 
Duo tuli ottelun alkuun kovalla liikkeellä. Ottelun parhaimmistoon kuulunut Hannu Kantola aloitti kotijoukkueen maalikarkelot, mutta kokenut Juha Pesonen tasoitti pelin vain viisi minuuttia myöhemmin Arttu Vesterisen syötöstä. Avauserä oli tasainen, mutta Duo iski vielä kaksi osumaa ja erä päättyi 3-1-lukemiin.
 
Toinen erä oli puolestaan kuopiolaisjoukkue TNC:n hallintaa. Erä oli rikkonainen ja TNC pääsikin pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta tulos jäi silti laihaksi. Erän jälkeen tilanne oli 4-3.
 
Kolmanteen erään Duo Jämsä tuli sähäkämmin. TNC päästi kotijoukkueen liian monta kertaa ylivoimahyökkäyksiin ja vastustaja viimeisteli hyvällä prosentilla. Ottelun lopussa tunteet hiukan kuumenivat ja jäähyluukun saranat olivat käytössä tiuhaan tahtiin.
 
Otteluin parhaina palkittiin Duolta Hannu Kantola ja TNC:ltä Mikko Korhonen.
 
- TNC oli ottelussa hyvällä taisteluilmeellä, mutta suppealla kokoonpanolla. Jämsässä nähtiin hyvätasoinen ottelu, mutta se ratkesi lopullisesti räikeään tuomarivirheeseen. TNC harkitsee vastalauseen tekemistä ottelusta. Maalivahti Mikko Korhonen antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon, ainut ero joukkueilla oli terävyys malintekopaikoissa, TNC:n pitkäaikainen puheenjohtaja Manu Pitkänen sanoi ottelun jälkeen.
 
Illan päätösottelussa kohtasivat tasapisteissä ennen päivän kierrosta olleet RB-Oulu ja ottelun enemmän pelannut hallitseva Suomen mestari Flexolahti. Kahden ensimmäisen erän jälkeen RB-Oulu johti ottelua jo 5-0 ja ottelun lopputulos alkoi näyttää selkeältä.
 
Päätöserässä molemmat joukkueet osuivat kerran ja RB-Oulu otti tärkeät kaksi pistettä loppulukemin 6-1.
 
Voitolla RB-Oulu nousi sarjan kärjessä 24 pisteeseen, tappion kokenut Flexolahti on edelleen toisena 22 pisteellä ja Hamarin Elo kolmantena 15 pisteellä.
 
Kaukalopallon SM-sarja jatkuu jälleen ensi viikonloppuna. Silloin sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan kaksi ottelua.
 
Launtain tulokset:
Hamarin Elo-Rangers 18-9 (8-1, 3-4, 7-4)
Duo Jämsä-TNC 12-5 (3-1, 1-2, 8-2)
Flexolahti-RB-Oulu 1-6 (0-2, 0-3, 1-1)