Duo lauantain kierrokselle uudistuneella valmennuksella

16.01.2015 18:29

Kaukalopallon SM-sarjassa pelataan lauantaina kolme ottelua. TNC:lle luvassa on vuoden ensimmäinen peli. Duo puolestaan saa vaihtopenkkinsä päähän uuden käskyttäjän.
 
Lauantaina alkaa Duon neljän kotiottelun putki ja ensimmäisenä vastassa on Rangers Hyvinkäältä. Rangersille vierailu Jämsään on historian ensimmäinen. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Hyvinkäällä ja kaksi kertaa Duo on poistunut kentältä voittajana. 
 
Duo lähtee lauantain Rangers-otteluun katkaisemaan tappioputkeaan uudistetulla valmennuksella. Pasi Kukko liittyy mukaan valmennukseen ja he yhdessä Juha Niemen kanssa alkavat luotsata joukkuetta takaisen voittojen tielle. Joukkueeseen liittyy mukaan myös puolustaja Mika Huhtala, joka on tuttu Duon aikaisemmilta SM-sarjakausilta. Duo saa otteluun täydet kolme ketjua.
 
Helppoa ei voittaminen tule olemaan, sillä Rangers alkaa oppia SM-sarjan tavoille ja pistää vastustajia kampoihin aina tiukemmin. Viime sunnuntaina Rangers kärsi niukan 5-7-tappion viime kauden Suomenmestari Flexolahdelle.
 
Rangersilla on alla hyvä taistelufiilis hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Tulokseksi jäi kuitenkin karvas tappio tuomarin katkaiseman purkupallon vuoksi. Itseluottamus kohentui silti merkittävästi, sillä hyvällä pelillä hyvinkääläiset pystyvät haastamaan kenet tahansa.
 
Loukkaantumissuma ja siviilipuolen menot tuovat hieman harmia vastuuvalmentajana lauantaina toimivalle Mikko Pölöselle.
 
- Silloin muut vain parantavat ja tehostavat peliään, jotta operaatio ”one pojo” vihdoin tupsahtaa plakkariin, heittää viime ottelussa palkittu Jussi Koskela.
 
Lahdessa taistelua kärkisijoista
 
Flexolahti kohtaa Hamarin Elon Lahdessa lauantain iltapelissä. Ennakkosuosikki pelissä on kotijoukkue, joka on voittanut edelliset kohtaamiset tällä kaudella.
 
- Ainahan yllätys mahdollisuutta on kuin kaksi tasavahvaa joukkuetta kohtaa, miettii valmentaja Tomi Wiiala.
 
Elon porukka on kärsinyt flunssa-aallosta meneillään olevilla viikoilla ja harjoittelu ei ole ollut halutulla tasolla.
 
- Lauantain peliin näyttää tilanne toistaiseksi siltä, että saamme täydet kolme ketjullista kavereita kokoonpanoon. Tilanne kuitenkin elää vielä.
 
Elon teesejä peliin ovat puolustuspään tiiveys, onnistunut maalivahtipeli ja tehot ylivoimalla.
 
- Näillä Flexo voisi olla lyötävissä, miettii joukkueen kapteeni Hankkio.
 
Kierroksen kolmannessa ottelussa kohtaavat vuoden ensimmäisen ottelunsa pelaava TNC sekä sarjakärki RB-Oulu. Viime vuoden puolella TNC matkusti Ouluun, missä joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Tuolloin RB voitti molemmat ottelut selvin numeroin ja TNC:N ongelmana oli maalinteko ja viisikkopuolustaminen. 
 
RB-Oulu on sarjakärjessä ja taistelee runkosarjan voitosta Flexolahden kanssa. TNC tähtää pudotuspeleihin, joten kaikki pisteet ovat nyt tärkeitä. Toinen TNC:n valmentajista, Toni Kolari, on harmissaan kun joukkue ei ole päässyt harjoittelemaan täydellä miehistöllä.
 
- Osa pelaajista on armeijassa ja jonkin verran on myös loukkaantumisia, Kolari kertoo. 
 
TNC lähtee kuitenkin haastamaan ja kiusaamaan RB-Oulua kovalla luistelulla.
 
Viikonlopun ottelut
La 17.1. klo 12.30 TNC-RB-Oulu
La 17.1. klo 16.00 Duo-Rangers
La 17.1. klo 19.00 Flexolahti-Hamarin Elo